Nem tudod eldönteni, hogy puha vagy kemény matracot válassz ?

Milyen lenne a tökéletes matrac számomra? Gyakran fordulnak hozzánk ezzel a kérdéssel, de sajnos erre nincs általános válasz, hiszen mindenki más és más kényelmi szinttel rendelkezik. Azonban annak eldöntésére, hogy kemény vagy puha matracra van szükséged, elegendő két faktort számításba venni: testsúly, illetve alvási pozíció.  

Testsúlyunk és az ideális matrac keménysége közötti összefüggés jelentős.

A testsúlyunk nagyban meghatározza, hogy milyen keménységű matracra van szükségünk az optimális alátámasztás érdekében. Nagyobb testsúly esetén erősebb alátámasztásra, így keményebb matracra van szükségünk, míg alacsonyabb testsúly esetén egy túl kemény matrac akár fájdalmas nyomáspontok kialakulását is okozhatja.

Az alvási pozíciónk is fontos szerepet játszik a matracválasztásban.

A második nagyon fontos faktor matracválasztásnál az alvási pozíció. Általánosságban elmondható, hogy a hason alvóknak keményebb matracra van szüksége ugyanis, ha túlságosan belesüppednek, egy homorú ív jön létre a gerincük mentén, ami hosszútávon maradandó mellékhatások kialakulásához vezethet. A háton és oldalt alvóknak is javasoljuk, hogy az alvási pozíció mellett, a testsúly alapján meghatározott, javasolt keménységi szinteket is vegyék figyelembe. Az oldalukon alvók esetében rendkívül fontos, hogy a gerincük megfelelő alátámasztást kapjon. Ez azt jelenti, hogy a matracnak puhábbnak kell lennie, hogy felvegye a csípőnk és vállunk formáját. 

Megfelelő alátámasztás a maximális kényelem érdekében.

Matracválasztás során nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a keménység és az alátámasztás fogalmát! Nem csak egy kemény matracnak lehet jó az alátámasztása. Az alátámasztást a matrac belső magja biztosítja, míg a komfortérzetet a matracmag feletti rétegek adják, így egy minőségi matrac érződhet egyszerre puhának miközben tökéletes alátámasztást nyújt a test számára. 

Amennyiben más matracot vagy épp boxspring ágyat, tömörfa ágyat illetve hotel ajánlatot keresne,
ebben az esetben kérem látogasson el másik áruházunkba a MatracOrszág Webáruházba és nézze meg egyedi kínálatunkat.
Tovább a webshopra!
Logo