Ahhoz, hogy reggel igazán kipihenten ébredjünk elengedhetetlen a jó fekvő felület. 
Ezt mindenki a saját igényeinek, pénztárcájának megfelelően választhatja ki. 
A testsúlytól kezdve, az esetleges allergiát is figyelembe véve ajánljuk a RelaxDream matracokat.
Az ágyrácsok is nagy fejlődésen mentek át. Külön állítható a fejrész, láb rész és a derékkeménység is
Ez a művelet kézzel illetve elektromosan is megtehető. 
Franciaágy esetében is célszerű külön - külön vásásrolni a RelaxDream matracokat  és hozzá külön az ágyrácsokat is. Így mindenki külön használhatja számára megfelelő matracot és az ágyrácsot, és ezzel nem zavarja a másik éjszakai nyugalmát. Talán az egyik legfontosabb jellemző az ágyaknál és a matracoknál az alapanyag. 
Az ágykeretek készülnek puhafából, keményfából avagy laminált lapból. A leggyakrabban használt anyag a fenyő (puhafa), mert ez a legkönnyebben legolcsóbban beszerezhető fa fajta
A keményfából készült ágyak jellemzője, hogy masszív élettartamuk jelentősen nagyobb mint a puhafáé. Több generációt is kiszolgálhatnak élettartamuk rendkívül hosszú akár 40 - 50 év. 
Az ilyen ágyaknak általában szebb a kidolgozásuk, gyakran kazettás berakással, marási mintával, díszítéssel rendelkeznek. Ilyen a bükkfa a tölgyfa a kőrisfa az égerfa. Minden matracot - ágybetétet az annak megfelelő alátámasztáson ágyrácson használjunk illetve ahol választható ott a komfortérzetünknek megfelelő ágyrácsot válasszunk. A kényelmünk érdekében érdemes odafigyelni arra, hogy mekkora a bordázat és az ágyoldal teteje közötti távolság.
Ennek célszerű kisebbnek lennie mint a választott matrac - ágymatrac magassága hiszen így tudunk komfortosan az ágy szélére ülni. Nagyon fontos, hogy  a matrac keménységét két sajátos tényező meghatározza, hogy melyik lesz az ideális: az egyik tényező a testsúly, a másik tényező pedig az alvási szokás.
Ha valaki főként a hátán alszik akkor leginkább a kemény matracon - ágybetéten tud pihentető módon aludni. 
Az oldalt alváshoz puha matracot - ágybetétet míg hason alváshoz félkemény matracot - ágybetétet válasszunk.
Általános elv az, hogy minél nagyobb súlyú az ember annál keményebb matracfajtát kell választania. 
A matracgyártók gondoltak a túlsúlyos emberekre, ma már egy 130 - 150 kg-os ember is tud magának kiváló minőségű, matracot, ágybetétet vásárolni. 
Pihentető alvás közben pihennek az ízületeink is. Az ortopéd orvosok szívesebben ajánlják a kemény matracokat, ágybetéteket mivel ezek használatával elkerülhető, hogy hason illetve háton fekvés közben természetellenes szögben süppedjünk be. Egy kemény matrac és az ágybetét merevségét enyhíthetjük, ha egy memory vagy latex toppert illetve fedőmatracot  teszünk rá így egyszerre élvezhetjük mindkét előnyét a matracnak: a biztos tartást és a kényelmes párnás érzést. 

Az oldalt alvóknál nyomáspontok keletkeznek a test pontjain, ami lassítja a vérkeringést, ez oka lehet az éjszakai forgolódásnak, rosszul alvásnak. Az oldalfekvők ezért általában a puhább matracot, ágybetétet  részesítik előnyben. Egy puha matracon, ágymatracon feküdni kicsit komfortosabb érzést jelent. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a kevésbé kemény matracok, ágybetétek csökkentik a krónikus derékfájásban szenvedők panaszait.
A biomatracok, gyógymatracok  alapanyaga kókuszrost és természetes vulkanizált gumitej vagyis a latex amelyet a kaucsukfa kérgéből nyert gumitejből habosítás útján nyernek. A kókusz és a latex gondoskodik arról, hogy a matrac, ágybetét  felülete kemény és stabil legyen, mely felület nagyon jó alátámasztást ad a test érzékeny pontjainak. Ideálisan támasztja alá a nyakat a gerincet és a medencét vagyis alvás közben tökéletesen felveszi a test vonalát. Így a test izmai teljesen el tudnak ernyedni alvás közben, és sokkal pihentetőbb lesz az éjszaka. Az ideális alátámasztáson kívül a kókuszrost további kiváló tulajdonsága az, hogy nem szív magába nedvességet, és kiválóan szellőzik, így nem telepszenek meg benne az atkák és baktériumok mivel számukra nincs nyirkos nedves környezet. A laza szerkezet biztosítja a felületére kerülő nedvesség gyors elpárolgását. Az allergiásoknak különösen ajánlott. A rugós matracok, bonellrugós matracok, zsákrugós matracok új nemzedéke megfelelő alátámasztást nyújt a gerincünknek, így a hagyományokhoz ragaszkodóknak sem kell lemondaniuk az egészséges kényelemről. Nagyobb népszerűségnek örvendenek azonban a természetes alapanyagokból (kókusz és latex) készült matracok. Néhány éve terjedtek el a hideghab matracok, ezek olcsóbbak a biotermékeknél, de ugyan úgy antiallergének. Vákuumcsomagolásban hozhatjuk el őket az üzletből, így szállításuk sem nehéz. Léteznek memóriahabos ágybetétek, memory matracok is, ezek kiválasztásánál a legkülönbözőbb egyedi szempontokat kell figyelembe venni (például alvási szokások, egészségügyi problémák). Az ágy vásárlásánál elsődleges szempont, hogy olyan ágyat válasszunk, amelynek mérete számunkra megfelelő, tehát kinyújtózkodva is kényelmesen elférjünk rajta. Lényeges, hogy a matrac vagy ágybetét ne legyen túlságosan kemény, vagy túlságosan puha, mivel mindkét esetben nagy megterhelés éri a vállat, ami tartós vállfájdalmat válthat ki.  A jó matrac - memory matrac - ágybetét alvás közben idomul a testhez megtartva a gerinc természetes vonalát. Fontos szempont lehet még, hogy biztosított legyen a matrac megfelelő szellőzése
Olyan matracot - ágybetétet keressen, amelyet úgy terveztek, hogy:
- A gerinc természetes görbületeit megtartsa és a gerinc egyenes maradjon.
- Az egész test súlyeloszlása egyenletes legyen, így a keringés kielégítő maradjon csökkenjen a kényszermozgás és az alvás minősége javuljon.
- Csökkentse a test mozgásának érzékelését a partner.
- A széleken is alátámasztást nyújtson.

Amennyiben más matracot vagy épp boxspring ágyat, tömörfa ágyat illetve hotel ajánlatot keresne,
ebben az esetben kérem látogasson el másik áruházunkba a MatracOrszág Webáruházba és nézze meg egyedi kínálatunkat.
Tovább a webshopra!
Logo