Az ideális fekhely személyre szabott, azaz testsúlyunk, testfelépítésünk és alvási szokásaink szerint megfelel testünk elvárásainak. Gerincoszlopunk stabil, de kellően rugalmas alátámasztást, az ággyal érintkező testfelület pedig puha és komfortos testbefogadást igényel. A hatás-ellenhatás elvén alapulva tehát az ideális matrac kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy mekkora súlyt kell viselnie matracunknak (testsúly), illetve testünkön és a matracon hol vannak azok a zónák, ahol a legnagyobb nyomás keletkezik (testalkat, jellemző alvási póz). Emiatt minden esetben ezekre az információkra támaszkodva kérjen típusjavaslatokat! 

Ne felejtsük: felnőttként egy jó minőségű matracot akár 10 - 12 évig is használunk, ezért vásárláskor érdemes az említett időintervallumban bekövetkezhető súlyváltozással is kalkulálnunk: válasszunk úgy matracot, hogy az akár +/- 15 kg-os súlyváltozás esetén is kellő komfortot nyújtson!

Fontos tanácsok:

Ha meglévő ágykeretbe keres új matracot, vásárlás előtt gondosan mérje le a rendelkezésre álló helyet!
Ha kétszemélyes, ún. francia ágyba keres ágybetétet, mindkét félnek személyre szabottan, de egyforma magasságú matracot válasszon!
Ha testmagassága igényli, válasszon a megszokottnál hosszabb matracot!
Ha meglévő ágykeretbe vásárol új matracot, minden esetben tájékoztassa az eladót arról, hogy mire kerül az ágybetét!  
A stabil, merev alátámasztást nyújtó ágyrács vagy más néven ágydeszka másmilyen matracot igényel, mint egy rugalmas alátámasztást biztosító lécesbetét !
Ha körültekintően kíván dönteni, vásárlás előtt érdeklődjön a matracra vonatkozó garanciákról, s azok részleteiről!  
Néhány fontos tanács matracvásárláshoz :

A jó alvás titka
A jó matrac ismérvei
Ha nyugodt álmot szeretne
Hogyan aludjunk jól?

Amennyiben más matracot vagy épp boxspring ágyat, tömörfa ágyat illetve hotel ajánlatot keresne,
ebben az esetben kérem látogasson el másik áruházunkba a MatracOrszág Webáruházba és nézze meg egyedi kínálatunkat.
Tovább a webshopra!
Logo