Hogyan válasszuk ki a tökéletes matracot a tökéletes alváshoz ? 

A tökéletes matrac kiválasztása nem egyszerű feladat, mert mindenki különböző igényekkel rendelkezik. Egy matrac attól lesz tökéletes, hogy az Te elvárásaidhoz és kényelmi szintedhez van igazítva. A megfelelő matrac kiválasztása hasonlít a párválasztáshoz. Ha jó döntést hozol, pihentető estékre számíthatsz, de ha csak véletlenszerűen ráböksz egyre és hazaviszed, sok álmatlan éjszakád lesz.

25 000 órányi alvás

Időt kell szánni a tökéletes matrac kiválasztására, mert legalább 25 000 órát fogsz eltölteni az életedből ezen a matracon. Ez már elég ok kell legyen arra, hogy mélyebben is beleásd magad a matracok világába. 

Milyen szempontok alapján válasszunk matracot?

Új matrac vásárlása előtt a súly és magasság tényezőt mindenképpen figyelembe kell venni, ugyanis ez a két legfontosabb paraméter, mely meghatározza a számodra legideálisabb szintet. Válassz olyan matracot, amely a keménységi skálán passzol a magasságodhoz és súlyodhoz!

A testalkatunk is meghatározó szerepet tölt be a tökéletes matrac kiválasztása során. A különböző matracok különböző módon követik testünk vonalait. Széles váll vagy csípő ? 

Ha Te is szenvedsz éjjeli izzadástól, nagyon fontos, hogy olyan matracot válassz, amelynek jó a szellőzése.  A 3D oldalsávoknak és 3D hálóval ellátott alsó huzatnak köszönhetően ezek a matracok tökéletes ágyklímát biztosítanak! 

Az alvás során felvett pozíció nagymértékben befolyásolja a matracválasztást. A matrac keménységének kiválasztása során az alvó pozíciónkat is számításba kell vennünk! A hasadon vagy a hátadon alszol? A tökéletes alátámasztás érdekében válassz keményebb matracot! Ha azonban oldalt, inkább a közepes keménységű, vagy puhább matracokat javasoljuk.

Gyakran fáj a nyakad vagy a hátad? Győződj meg róla, hogy olyan matracon alszol, amely a megfelelő alátámasztást nyújtja gerinced számára! Ellenőrizd párnád állapotát és minőségét is! A nyaki régiót érintő panaszok hátterében nagyon gyakran a nem megfelelő párna áll.

Partnered alvási szokásai nagyban eltérnek az Tieidtől? Esetleg teljesen különböző a testfelépítésetek? Válassz különálló matracokat akár eltérő belső matracmagokkal! A matracok szétcsúszásától sem kell tartanod, hiszen az azok külső huzatába helyezett húzózár meggátolja a matracok szétcsúszását, így mindkettőtök alvása garantáltan nyugodt és pihentető lesz! 

Néhányunknak határozott elképzelése van arról, hogy puha, vagy kemény matracon szeretne aludni.
Azonban mi azt javasoljuk ne ez legyen az elsődleges szempont! Vegyél számításba minden tényezőt a matrac kiválasztása során! Fókuszálj azokra a részletekre is, amelyek fontosak az egészségednek.

Allergiás vagy a porra, vagy a poratkákra? Ebben az esetben nagyon fontos, hogy olyan matracot válassz melynek huzata levehető és könnyedén tisztítható vagy mosható. Bármelyik matracunkat kérheted mosható huzattal is!

 

Amennyiben más matracot vagy épp boxspring ágyat, tömörfa ágyat illetve hotel ajánlatot keresne,
ebben az esetben kérem látogasson el másik áruházunkba a MatracOrszág Webáruházba és nézze meg egyedi kínálatunkat.
Tovább a webshopra!
Logo